Populaire extensies

.NL

€ 6.99 per jaar

.COM

€ 11.99 per jaar

.EU

€ 7.99 per jaar

Géén actietarieven om u te lokken, maar een eerlijke prijs.

Domeinnaam

Het registreren van de juiste domeinnaam is erg belangrijk voor uw bedrijf. Het gekozen domein heeft namelijk een enorme impact op uw online vindbaarheid. Hoe bepaalt u de ideale naam en extensie? Op deze pagina geven we enkele tips bij het registreren van een domein.

De juiste domeinnaam bepalen

Er zijn een aantal beperkingen bij het registeren van een domeinnaam. Een domein mag namelijk alleen letters, cijfers en streepjes bevatten.

Het is verstandig om uw domeinnaam zo relevant mogelijk te maken voor uw bedrijf en uw toekomstige plannen. Voorkom dus het gebruik van jaartallen of woorden die onvoldoende beschrijven wat u aanbiedt. Is dat niet mogelijk, dan is het verstandig om enkele alternatieve domeinnamen te registreren.

Juist gebruik van domeinnamen heeft invloed op de waarde van uw merk. Gebruikt u teveel aparte domeinen? Dan kan dat afbreuk doen aan uw merk of activiteiten. Het voor klanten makkelijker om één domeinnaam te onthouden dan tientallen domeinen.

Extensies

Heeft u een internationale website of wilt u juist lokaal gevonden worden? De juiste extensie kan een meerwaarde opleveren en u onderscheiden van vergelijkbare sites.

In totaal zijn er al bijna 6 miljoen .nl domeinen geregistreerd. Het aandeel van overige extensies als .com of .net is in Nederland relatief beperkt. Uit onderzoek van het SIDN blijkt dat het overgrote deel van online bezoekers kiest voor een .nl-variant als meerdere extensies naar dezelfde website verwijzen.

Internationaal gezien blijft .com erg populair en wekt de verwachting dat de website internationaal handelt en in het Engels geschreven is.

Domeinnaam bezet

Heeft u eindelijk de perfecte domeinnaam gekozen maar blijkt deze bezet te zijn? Dit is vervelend maar toch heeft u een aantal opties.

Alternatieve naam
U kunt een alternatieve domeinnaam bedenken of extra woorden toevoegen. Ook is een verbindingsstreep een optie. Zorg echter dat er geen verwarring kan ontstaan met uw domeinnaam en andere domeinnamen. Het zou vervelend zijn als klanten op een verkeerde website terechtkomen omdat een gekozen domeinnaam teveel op een reeds bestaande website lijkt.

Alternatieve extensie
Is de naam bezet maar zijn er nog andere extensies beschikbaar? Dan kan het interessant zijn om deze vast te leggen. Als je een andere extensie dan .nl kiest, communiceer dit dan ook duidelijk in al uw communicatie. Zoals aangegeven geven Nederlanders de voorkeur aan .nl-domein.

Domeinnaam overnemen
Niet elk domein wordt actief gebruikt. Het is mogelijk en toegestaan om via een Whois-opdracht de eigenaar van het domein te zoeken en benaderen. Via onze website is het mogelijk om de administratieve eigenaar van een domein te zoeken. Er zijn ook partijen die populaire domeinnamen opkopen. Op de landingspagina van de website staat een vermelding met contactgegevens. Houd er wel rekening mee dat deze partijen domeinnamen registreren om deze vaak voor een hoog bedrag te kunnen doorverkopen.

Webhosting en domeinregistratie sinds 2006

Zoek uw domein

Kies uw pakket

Voltooi uw bestelling

Domain only

Alleen een domein
+ € 0
00
per maand
 • Gratis DNS
 • Gratis redirects
 • Gratis verhuisservice
 • Registratie op uw eigen naam

Standaard hosting

Een plek voor je website
+ € 5
00
per maand
 • Alles van "E-mail Only"
 • 5GB ruimte voor uw website
 • Gratis SSL certificaat
 • PHP en MySQL ondersteuning
Populair

Private VPS

Een extra snelle website
+ € 25
00
per maand
 • Alles van "Standaard hosting"
 • 20GB ruimte voor uw website
 • Maatwerk ondersteuning
 • Extra veilig én snel!